Usb stik/ hvad skal du vælge

USB Stik - Hvad skal du vælge - Købes til billige priser

Først vil jeg fortælle lidt om hvad er usb stik er for en størrelse. Samt hvilken størrelse du skal gå efter holdt op mod de behov du har.

USB stik kaldes også for usb stick, usb nøgle, usb pen og usb memory. Ja kært barn har mange navne som man siger.

Hvilken usb stik du skal vælge afhænger meget af hvad dit behov er

Hvis du bare skal bruge den til at gemme nogle dokumenter på. Så er en på 4gb og opefter faktisk godt nok. Da 4gb faktisk er 4000mb. Og der skal 1000kb til 1mb. Og en Word dokument fylder måske 100kb. Så der kan du have 10 dokumenter for at komme op på 1 mb. Så har du så 4000mb til rådighed ja så kan du selv regne ud du har masser af plads.

Skal du bruge denne usb stik til billeder ja så kræver det straks noget mere plads. Da det ikke er unormalt i dag at uredigerede billeder fra diverse foto enheder som kameraer og smartphones/ iPhones. Snildt laver billeder der fylder 1-5mb.

Og er det så en feriebilleder man gerne vil gemme. Ja man har måske 100 billeder der fylder i snit 1.5mb hver. Så har man pludselig brugt 150mb.

Men hvis nu den enhed man tager billeder med laver billeder der fylder 5mb. Ja så er man pludselig oppe på 500mb. Og så får sådan en på 4gb hurtigt ben at gå på. Så i forhold til de priser man kan købe disse usb pen til india så vil jeg råde til at købe en på 64gb.

Er det derimod video filer eller en blanding af billeder og video. Så vil jeg råde dig til måske i stedet at overveje at købe en ekstern harddisk. Da videofilm/ videofiler fylder rigtig meget. Og du ville skulle op på en Meget stor usb stik for at have plads til indhold. Og når man kommer op på nogle af de største usb stik på 512gb, 1000gb eller 2000gb så koster de altså kassen. Hvor du derimod godt kan købe en stor ekstern usb harddisk til penge hvor alle kan være med. Og der snakker vi måske fra 500kr (for 500gb-1000gb) og opefter alt efter hvor stor den skal være.

Man kan også vælge en helt anden løsning og det er man kan købe plads på en backup tjeneste oppe i skyen. Og der findes tjenester hvor der ikke et en forbrugsgrænse i forhold til hvor mange data du kan gemme. Og sådan en tjeneste gør jeg selv brug af og gemmer pt omkring 500gb oppe i skyen. Og fidusen ved denne løsning er også at hvis du også har indholdet på din pc så opdatere den automatisk når du laver en ændring og du kan tilgå dit indhold via en app på din mobile enheder.

Ja det var en skrivelse der fortalte lidt om usb stik og hvad det var for en størrelse og forslag til hvilken størrelse du kan vælge hvis du vil gemme dine dokumenter, digitale billeder eller dine private videoer.

Men kunne godt skrive noget mere i forhold til de alle har forskellige læse og skrive hastigheder. Men tænke så det bliver for teknisk. Men en tommelfingerregel er at gå efter dem med de højeste læse og skrive hastigheder. Da det har betydning hvor lang tid det tager hvis du skal flytte data fra pc over på usb stik. Og læse hastigheden bruger man så når det skal retur til pc igen. Men det er ikke kun det der betyder noget. Hvor de måles også på den usb teknologi de bruger. Om det er usb 2.0 (eller mindre) eller 3.0. Så har du en pc der understøttet usb 3.0 så kan du med fordel købe en usb stik 3.0.

Sådan bruger du en USB Stik

En usb stik er faktisk ikke så svær at have med at gøre. Og de virker stort set alle på samme måde. Ja det der gø forskellen her er nok mere hvilken styresystem det er du benytter.

Om det er det gamle Windows xp, Windows 7, Windows 8 eller det sidste nye som er Windows 10. Eller du er måske en af de mange som benytter en Mac enhed. Så ja så kan der være nogle små forskellige i forhold til hvordan man får indholdet fra ens pc/ mac til sådan en USB stik.

Herunder ser du en video der viser hvor enkelt det er.